O nama

Arhibet se bavi proizvodnjom, projektovanjem i ugradnjom behaton ploča i ostalih betonskih elemenata. Našu gamu proizvoda čine: behaton ploče, wet cast ploče, ivičnjaci, kanalete, rigole, šahte i betonske cevi. Arhitektura i beton su neraskidiva sinergija discipline i materijala koja je stvorila novu umetnost - Umetnost popločavanja. Proizvodi se izrađuju u tehnologiji vibro-presovanih i vibro-livenih betona, a u procesu proizvodnje koriste se isključivo prirodne sirovine neškodljive po okolinu. Proizvodi su snažni i otporni na sve vremenske uticaje sa veoma dugim vekom trajanja. Neprekidna istraživanja i uvođenja novih tehnologija imaju za cilj stalno unapređenje kvaliteta proizvoda.

Društvena odgovornost

Poslovanje Arhibeta je u najširem smislu bazirano na težnji ka unapređenju kvaliteta života i životne sredine. U skladu sa tim, naše aktivnosti su usmerene ka pozitivnom ekološkom i društvenom doprinosu. Čvrstog uverenja u neraskidivu vezu između uspešnog poslovanja i sredine u kojoj poslujemo, Arhibet ulaže značajna sredstva u razvoj lokalne zajednice.

Ulaganje u razvoj i unapređenje kvaliteta života dece, budućih nosilaca napretka društva, osnovni je motiv delovanja ustanovljen strategijom društveno odgovornog poslovanja. U ovom segmentu prepoznajemo značaj za dugoročan i održiv razvoj. Posebna pažnja se poklanja deci kojima je potrebna briga i podrška u odrastanju. Iz tog razloga sa ponosom možemo reći da smo stalni donatori fondacije UNICEF, da smo pomogli izgradnju mnogobrojnih školskih dvorišta i vrtića kroz donaciju novca ili materijala za izgradnju dvorišta, i da smo aktivni učesnici akcija pomoći najugroženijima a posebno deci.

Različtiti vidovi podrške se ogledaju i u pomoći rekonstrukcije značajnog broja crkvi u južnom delu Srbije, i sa zadovoljstvom se odazivamo akcijama koje imaju za cilj da donesu pozitivnu društvenu promenu.

Humanost je vrednost koju negujemo u okviru kompanije te će naša redovna praksa na dalje biti i organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Arhibet tim ne radi samo na polju napretka kompanije, već radi za vrednosti u koje veruje.

Istorija

Osnivanje firme Arhibet doo sa sedištem u Nišu, osnivači i vlasnici Aleksandar Stojanović  i Marko Mitić. Kupovina start-up opreme.

2007

Pokretanje pogona za proizvodnju vibro-presovanih behaton ploča kapaciteta do 300,00m2/dan.

2008

Pokretanje pogona za proizvodnju vibro-livenih proizvoda u Nišu.

2012

Modernizacija pogona - kupovina i instalacija poluautomatske fabrike za proizvodnju behaton ploča kapaciteta do 800,00m2/dan u Nišu.

2016

Pokretanje pogona za proizvodnju vibropresovanih šahti i betonskih cevi u Nišu.

2016

Uvođenje sistema menadžmenta kvalitetom, životnom sredinom i zdravljem i bezbednošću na radu.

2018

Početak investicije izgradnje nove fabrike u Sopotu.

2018

Pokretanje pogona za proizvodnju Wet Cast proizvoda u Nišu.

2019

Puštena nova proizvodna linija za proizvodnju vibro-presovanih proizvoda u fabrici Sopot kapaciteta do 1.800,00 m2/dan.

2020

Politika firme

Osnovna orijentacija organizacije Arhibet d.o.o. Niš je da bude prepoznata po kvalitetu u oblasti proizvodnje i ugradnje betonskih elemenata (behaton ploča, ivičnjaka, kanaleta i cevi). Uzimajući u obzir svrhu i kontekst organizacije, stanje životne sredine u kome preduzeće posluje i ljudske resurse, menadžment organizacije Arhibet d.o.o. je posvećen stalnom poboljšanju Integrisanog menadžment sistema u skladu sa zakonskim i drugim zahtevima zainteresovanih strana prateći principe i zahteve standarda ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018.

PRINCIPI I STANDARDI
 • Razmatranje konteksta organizacije i usklađivanje IMS – a sa strateškim pravcem organizacije
 • Zadovoljenje korisnika i ispunjavanje primenljivih statutarnih i zakonskih zahteva
 • Upravljanje organizacijom, zajedno sa ciljevima kvaliteta koje su uspostavili zaposleni i definisanim odgovornostima za njihovo ispunjavanje 
 • Uspostavljanje, primenjivanje, održavanje i stalno unapređivanje efektivnosti IMS-a
 • Stalno povećanje zadovoljstva korisnika 
 • Pažljivu selekciju isporučilaca materijala i usluga
 • Praćenje i primenu savremenih tehnologija u svojim procesima
 • Posvećenost povećanju kvaliteta  usluga u cilju prevazilaženja očekivanja korisnika
 • Osiguravanje da naša Politika i procedure oslikavaju ono što zaista radimo
 • Stalno unapredjenje IMS-a u svim fazama od izdavanja ponude, preko ugovaranja poslova, izvodjenja radova do aktivnosti nakon izvodjenja.
 • Stalnu edukaciju u cilju sprečavanja zagadjenja životne sredine, očuvanja prirodnih resursa i poboljšanja EMS-a
 • Stalno podizanje ekološke svesti
 • Smanjenje potrošnje neobnoviljive energije 
 • Praćenje procedura zaštite životne sredine u cilju smanjenja zagadjenja životne sredine, i sprečavanja degradacije i oštećenja životne sredine u svim fazama poslovanja
 • Smanjenje negativnog uticaja na vodu, zemljište, vazduh i biodiverzitet.
 • Stalnu edukaciju u cilju sprečavanja povreda, narušavanja zdravlja i poboljšanja efektivnosti sistema upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu
 • Stalnu edukaciju za bezbedan rad na svim radnim mestima u organizaciji 
 • Proaktivno upravljanje promenama u sistemu upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu
 • Omogućavanje osećaja sigurnosti zaposlenih, podizvodjača i posetilaca, uzimajući u obzir prirodu posla i stvarne  opasnosti koje postoje na svakom radnom mestu